familieaktiviterer

Familieaktiviteter

Et besøg på Faaborg Museum er mange ting. Udover at opleve kunsten og den farverige arkitektur, kan du også deltage i mange familieaktiviteter. Museet er overskueligt i størrelsen, men det er som en labyrint fyldt med overraskelser! Oplev Kuppelsalen og vinterhaven, se de mange malerier – og slut af med fri leg i haven.

I skolernes ferier er der særlige aktiviteter for børnefamilier.

 

Kunstskattejagt

Alle børn, der besøger Faaborg Museum, kan komme på kunstskattejagt. Få opgaven i billetsalget og tag på opdagelse på museet for at se, om du kan finde alle de detaljer, der gemmer sig i malerierne på museet. Løser du opgaven, får du en lille præmie.

 

Kunstkit

I caféen kan du låne et spændende kunstkit, der indeholder handsker, tegneblok, tegneredskaber, modellervoks og andre spændende ting. Se og føl på kunsten og leg kunstner for en stund.

 

Labyrinter

I caféen er der tegneark med inspiration fra museets mønstrede gulve. Tegn dit eget fabeldyr eller find vej igennem en af de labyrinter, som arkitekten Carl Petersen tegnede til museet. Du kan også selv tegne en labyrint.

I museumscaféen er der altid tegneredskaber og papir til fri afbenyttelse.

Pi Casso

Kan du lide at farvelægge billeder og har en iPad, så prøv app’en Pi Casso – min egen kunstmalebog. Så kan du farvelægge værker fra mange museer, og det gælder også et værk fra Faaborg Museum.

Download Pi Casso gratis fra AppStore.

 

ARTMix

Med app’en ARTMix kan du analysere, udforske og modificere kunstværker af kendte kunstnere og opleve, hvordan selv små ændringer i farver, komposition, perspektiv og beskæring kan påvirke et kunstværks udtryk radikalt. I app’en skrues der op for kulørerne, figurerne blandes og komposition og perspektiv kan vendes på hovedet. App’en rummer kunstværker fra Faaborg Museum, Johannes Larsen Museet og BRANDTS.

Download ARTMix gratis fra Google Play og AppStore.

Pythagoras nøgle

App’en Pythagoras nøgle er en matematisk og arkitektonisk skattejagt, der giver dig indsigt i sammenhængen mellem arkitektur og matematik. Gennem matematiske opgaver kan du undersøge komposition, sigtelinjer, størrelsesforhold, design, farver og andre grundbegreber i arkitekturen. Efterhånden som opgaverne bliver løst, belønnes du med en af Pythagoras’ hemmeligheder i form af historier og levende 3D-modeller. De fortæller om fortidens store matematikere og arkitekter som f.eks. den første egyptiske papyrus om matematik samt det kinesiske og persiske talsystem.

Download Pythagoras Nøgle gratis fra AppStore og Google Play