JORDFORBINDELSER – DANSK MALERI 1780-1920 OG DET ANTROPOCÆNE LANDSKAB

14/1-2018

21/5-2018

Jordforbindelser er en visionær udstilling, der diskuterer et af vor tids vigtigste og mest akutte spørgsmål på en helt ny måde: Historisk kunst og geografisk udkant mødes og giver klimaspørgsmålet den jordforbindelse, der kan kvalificere refleksion, debat og handling.

Landskabet, naturen og vores omgivelser har ændret sig dramatisk i de sidste 200 år. Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets påvirkning af naturen går så vidt, at den kan aflæses geologisk.

Udstillingen viser, hvordan landskabsmaleriet allerede i 1800-tallet fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben, og tilføjes en aktuel dimension med nyproducerede værker af Camilla Berner og Rune Bosse.

Udstillingen er et samarbejde mellem Faaborg Museum, Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, København.

Udstillingskoncept: Gry Hedin (Faaborg Museum), Gertrud Oelsner (Den Hirschsprungske samling) og Thor J. Mednick (University of Toledo).

Tak for støtte til udstillingen og den ledsagende publikation:

15. Juni Fonden

Augustinusfonden