JORDFORBINDELSER – DANSK MALERI 1780-1920 OG DET ANTROPOCÆNE LANDSKAB

14/1-2018

20/5-2018

Jordforbindelser er en visionær udstilling, der diskuterer et af vor tids vigtigste og mest akutte spørgsmål på en helt ny måde: Historisk kunst og geografisk udkant mødes og giver klimaspørgsmålet den jordforbindelse, der kan kvalificere refleksion, debat og handling.

Landskabet, naturen og vores omgivelser har ændret sig dramatisk i de sidste 200 år. Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets påvirkning af naturen går så vidt, at den kan aflæses geologisk.

Udstillingen Jordforbindelser viser, hvordan landskabsmaleriet allerede i 1800-tallet fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben.

Udstillingen er et samarbejde mellem Faaborg Museum, Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, København.

Udstillingskoncept: Gry Hedin (Faaborg Museum), Gertrud Oelsner (Den Hirschsprungske samling) og Thor J. Mednick (University of Toledo).