Jeppe Aakjær og de fynske malere

Jeppe Aakjær og de fynske malere

13/10-2016
KL. 19.00

Johs. Nørregaard Frandsen, Professor, centerleder, Syddansk Universitet

Det folkelige gennembrud omkring 1900 er et spændende moment i dansk kunst. Digtere, komponister og malere skildrer en ny virkelighed og dens muligheder. Jeppe Aakjær (1866-1930) er en markant repræsentant for gennembruddet, ligesom de fynske malerkunstere er det. Aakjær gik således til kamp mod den ”slavemoral”, som han mente prægede samtiden. Han forsvarede naturen, de små menneskers rettigheder og han pegede på historien og traditionerne som kræfter, der skulle bringe et åndeligt perspektiv ind i en frådende kapitalisme, han så omkring sig. I foredraget, der afholdes i forbindelse med 150-året for Jeppe Aakjærs fødsel, præsenteres Aakjær fra nye sider, fx fortælles der om hans samklang med de fynske malere.

Tilmelding på Folkeuniversitet i Odense her!

Medlemmer af ”Faaborg Museums Venner” kan tilmelde sig som studerende ved at skrive “Faaborg Museums Venner” som uddannelsessted og udfylde med eget medlemsnummer under “årskortnummer”.

Caféen tilbyder sandwich i tidsrummet kl. 18 – 19 ved forudbestilling senest den 10/10 på sj@faaborgmuseum.dk. Pris: 65 kr. (ekskl. drikkevarer).