Knivens magi – Foredrag ved Erik A. Nielsen

Knivens magi – Foredrag ved Erik A. Nielsen

02/11-2016
KL. 19.00

Erik A. Nielsen gæster museet i forbindelse med foredraget “Knivens magi”. Det finder sted i anledning af særudstillingen Skindød, hvor Erik A. Nielsen har skrevet en fremragende artikel om Peter Callesen i udstillingens katalog.

Erik A. Nielsen er professor emeritus i dansk litteratur samt dr. phil. fra Københavns Universitet, og han modtog tidligere i år prisen “for original, lærd og dybtgående forskning om den vestlige og kristne digtnings brug af billeder oog billedsprog, særligt i dansk og skandinavisk litteratur fra 1600-tallet og 1700-tallet,” som det lyder i motivationen for prisen på 1 mill. svenske kroner, der gives hvert år af Kungliga Vitterhetsakademin til en fremstående forsker inden for humaniora eller samfundsvidenskab.

Erik A. Nielsen har en helt særlig indlevelse i arbejdet med fx. billedkunst, hvilket er baggrunden for at museet har indbudt ham til både at skrive og holde foredrag om Peter Callesens kunst. Her udfoldes på fornemste vis de store linjer og religøse spor i kunstnernes arbejde.

Peter Callesen sætter museets samling i perspektiv ved at arbejde med naturens motiver (blomster og træer) og skabe konkrete dialoger med billedhuggeren Kai Nielsen og malerne Johannes Larsen og Anna Syberg, hvor han skaber sine fascinerende værker i papir.

Temaet for foredraget vil være kunstnerens arbejde med nature morte eller vanitasbilleder, der omhandler al tings forgængelighed. Foredraget handler om død og opstandelse som temaer i kristendom og kunst. Døden i det hvide papir, og knivens magi, der løfter nyt liv ud af det.

Tilmelding på Folkeuniversitetet i Odense her!

I forbindelse med foredraget vil der være en introduktion til udstillingen ved museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen.

Medlemmer af ”Faaborg Museums Venner” kan tilmelde sig som studerende ved at skrive “Faaborg Museums Venner” som uddannelsessted og udfylde med eget medlemsnummer under “årskortnummer”.

Caféen tilbyder sandwich i tidsrummet kl. 18 – 19 ved forudbestilling senest den 31/10 på sj@faaborg- museum.dk. Pris: 65 kr. (ekskl. drikkevarer).