HIP HIP HURRA! Mads Rasmussens fødselsdag

HIP HIP HURRA! Mads Rasmussens fødselsdag

09/6-2019
Kl. 11.30-15.30

Søndag den 9. juni er det Mads Rasmussens fødselsdag. Vi fejrer dagen ved at sælge lagkage i museumscaféen.

Mads Rasmussen var en driftig mand med kort fra tanke til handling.På ganske kort tid fik han etableret det første Faaborg Museum i 1910, og i de følgende år arbejdede han videre sammen med kunstnerne, indtil man i 1915 kunne indvie Carl Petersens smukke bygning.
Mads Rasmussens konservesfabrik i Faaborg var en produktivt og blomstrende forretning, og i 1906 blev Mads rekrutteret til at lede det store konservesfirma Beauvais, der lå i København. Det blev anledning til, at de to firmaer blev sammenlagt og produktionen blev flyttet til København. Boligen i Konservesgården beholdt han, og familien benyttede den som sommerbolig. I 1910 besluttede Mads Rasmussen at skabe et museum for fynboernes kunst, og lejligheden i Konservesgården blev i første omgang valgt til at danne ramme om samlingen. Kun fire måneder efter idéen blev fostret og vedtaget, blev det første Faaborg Museum indviet.

I øjeblikket kan man fordybe sig i fortællingen om kunstnerne i Faaborg i særudstillingen ”Faaborg i blodet. Kunstnerkoloni 1880 – 1928”.