Hvad er tegning? Foredrag om kunstnernes skitser og tegninger

Hvad er tegning? Foredrag om kunstnernes skitser og tegninger

07/12-2021
Kl. 16.15-18.15

I forbindelse med Faaborg Museums aktuelle udstilling TÆT PÅ  – Værker på papir fra Faaborg Museums samling, holder kunsthistoriker Theis Vallø Madsen foredrag om kunstnernes skitser og tegninger. Det er en fortælling, der begynder i renæssancens Italien i 1400-tallet, hvor tegningen blev anset for at være selve kunstens nerve. Fortællingen fortsætter gennem guldalderen, fransk impressionisme, 1900-tallet og frem til i dag, hvor nye kunstnere både bryder med og videreudvikler de principper, der blev formet i renæssancen. Tegningens udviklingshistorie og fascinationskraft bliver formidlet ved hjælp af flere mesterskitser og -tegninger fra den store kunsthistorie og egne yndlingsværker.

 

Theis Vallø Madsen har en ph.d.-grad i kunsthistorie fra Aarhus Universitet, og har blandt andet været ansat i et forskningsprojekt på Faaborg Museum og Syddansk Universitet. I dag er Theis indehaver af Skitsehandlen i Faaborg, der er et galleri for kunstnernes skitser og værker på papir. Her formidles skitserne bl.a. gennem særudstillinger og foredrag.

 

Pris for foredrag og særudstilling: 50 kr.

Fri entré for medlemmer af Faaborg Museums Venner.

Bemærk, at der er begrænset antal pladser.

 

Indgang til foredrag og særudstilling ved Sundvængets p-plads.

Dørene åbner kl. 16.15, så der er mulighed for at se særudstillingen TÆT PÅ – Værker på papir fra Faaborg Museums samling, inden foredraget begynder kl. 16.45.

I pausen vil der være mulighed for at købe kaffe og vand.

 

Der er også mulighed for at høre foredraget på Ringe bibliotek onsdag den 1/12 kl. 19.00 – 20.30. Fri entré – men med tilmelding på www.fmbib.dk

Arrangementerne er støttet af Nordea-fonden.