UDSOLGT: Bag om udstillingen

UDSOLGT: Bag om udstillingen

04/2-2023
kl. 14-16.30

Med arkitektur og fotografi som omdrejningspunkt stiller Faaborg Museum skarpt på den aktuelle særudstilling med billedkunstner Jesper Rasmussen.

Hvad findes der mellem væggene på Faaborg Museum? Og hvorfor har Jesper Rasmussen fjernet alle skulpturerne fra museets Billedhuggersal i sit fotografi? Få svar på det og meget mere, når museet inviterer inden for til en spændende eftermiddag med oplæg, samtaler og omvisning

Med gæsteoplæg af Kjeld Vindum, arkitekt og lektor på Det Kongelige Kunstakademi og Kirstine Kern, kunsthistoriker og rektor ved Det Fynske Kunstakademi åbnes der op for samtaler med billedkunstner Jesper Rasmussen om arkitektur, fotografi og hans arbejde med at skabe helt nye værker til udstillingen, hvor han er gået i dialog med Faaborg Museums arkitektur.

Kjeld Vindum præsenterer et arkitekturhistorisk perspektiv på Jesper Rasmussens værker og Faaborg Museums museumsbygning fra 1915, som i dag regnes for et hovedværk inden for dansk arkitektur.
Kristine Kern vil med sin viden om fotografiet som kunstform i samtidskunsten sætte fokus på en bredere kunsthistorisk vinkel på Jesper Rasmussens arbejde med fotografiet. Begge oplæg vil blive efterfulgt af rundgang i museets historiske bygning og i særudstillingen i dialog med Jesper Rasmussen.

Arrangementet er gratis, når entreen er betalt. Da der er begrænsede pladser, er det nødvendigt med tilmelding.  Book din arrangementsbillet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/cy2y05quom
Her kan der ligeledes købes billet til kaffe og kage til pausen, hvis det ønskes.

Bemærk venligst at arrangementsbilletten ikke inkluderer entré til museet. Entrébillet købes ved indgangen i museets billetsalg.

Kjeld Vindum og Kristine Kern har begge bidraget til udstillingspublikationen Jesper Rasmussen – Arkitektoner, der ved arrangementet kan købes til særpris.

Program:
Kl. 14.00: Velkomst og præsentation ved museumsinspektør, Faaborg Museum og udstillingsansvarlig Sofie Olesdatter Bastiansen.

DEL I: Kjeld Vindum, arkitekt og lektor på Det Kongelige Kunstakademi, lægger ud med et oplæg, der tager udgangspunkt i Faaborg Museums særlige arkitektur. Efterfølgende skal vi rundt i arkitekt Carl Petersens museumsbygning i samtale mellem Kjeld Vindum og Jesper Rasmussen.

Kl. 15.00 – 15.20: Pause
Hvis der ønskes kaffe og kage til pausen, skal det købes på forhånd samme sted som ved tilmelding til arrangementet. Pris: 50 kr. https://www.place2book.com/da/sw2/sales/cy2y05quom

DEL II: Efter pausen vil Kristine Kern holde et oplæg, der sætter fokus på fotografiet som medie og kunstform og Jesper Rasmussens fotografiske værker. Efterfølgende går vi i særudstillingen og fortsætter med en omvisning og samtale mellem Kristine Kern og Jesper Rasmussen ved et udvalg af værker.

Kl. 16.30: Tak for i dag.


Jesper Rasmussen
(f. 1959) er billedkunstner og har siden 1980’erne arbejdet med skulptur, installation, grafik, fotograf, film og bogudgivelser. I perioden 1986-1991 var han medlem af kunstnergruppen Solkorset. Jesper Rasmussen står bag flere solo- og gruppeudstillinger og offentlige udsmykninger, senest i 2021 til Generationernes Hus på Aarhus Ø. I en længere årrække har han endvidere virket som lektor og rektor på Det Jyske Kunstakademi. Han er repræsenteret med værker på Statens Museum for Kunst, ARoS, ARKEN, KUNSTEN og i samlinger hos Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet. Jesper Rasmussen blev i 2022 tildelt den livsvarige hædersydelse fra Statens Kunstfond og har tidligere modtaget Akademiraadets Præmielegat, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, Kai Nielsens Mindelegat og Eckersberg Medaillen. Jesper Rasmussen er født på Langeland og bor og arbejder i Århus.

Kjeld Vindum er arkitekt og lektor ved Det Kongelige Akademi –  Arkitektur, Design og Konservering, hvor han forsker og er ansvarlig for den tværgående undervisning på bachelorstudiet. Han har tidligere virket som medredaktør for tidsskrifterne Blød By og SKALA – Magasin for Arkitektur og Kunst samt som redaktør for fagtidsskrifterne Arkitekten og Arkitektur DK samt magasinet Arkitektur M. Desuden medredaktør af bl.a. antologierne Den ny bølge i dansk arkitektur (2012) og Form til Velfærd (2017). Vindum er forfatter til en lang række artikler, primært om det 20. århundredes arkitektur, og sammen med Carsten Thau forfatter til bogen om Arne Jacobsen (1998).

Kristine Kern er mag.art. i kunsthistorie og siden 2021 rektor for Det Fynske Kunstakademi. Hun har tidligere været direktør for Fotografisk Center i København fra 2011-21, hvor hun stod bag adskillige udstillinger af dansk og international fotokunst. Kristine Kern er forfatter til en række artikler og har gennem en længere årrække virket som kunstanmelder ved bl.a. Politiken (1999-2011) og som redaktør og bidragsyder til tidsskriftet Periskop – forum for kunsthistorisk debat (1997-99). Kern har varetaget flere bestyrelsesposter og er senest udpeget som bestyrelsesleder for Museet for Samtidskunst.