En billedkunstner og redaktør i samtale

En billedkunstner og redaktør i samtale

02/11-2023
kl.16-18

Faaborg Museum inviterer til en talk mellem billedkunstner og forfatter Ann Linn Palm Hansen og redaktør Asger Schnack. Samtalen vil kaste lys over Palm Hansens praksis som billedkunstner og forfatter. I hendes værker undersøger Palm Hansen, hvordan farver kan bruges til at skabe tredimensionelle rum og objekter gennem variation af farvenuancer, styrke og former. Hun har en særlig interesse for, hvordan det menneskelige syn opfatter det helt elementære, nemlig forholdet mellem form og farve. Hendes tilgang til farven er en systematisk undersøgelse af matematiske strukturer og farveteorier, samt farvens virkning, udtrykt og omsat til akvarel, tegning, maleri, skulptur og skrift. Hendes værker udfordrer vores forestillinger om farver, hvor form og farve bruges som et greb til at skabe et universalt sprog og kan bidrage til nye farveteoretiske erkendelser. Hun er blandt andre inspireret af farveteoretikere som Johann Wolfgang von Goethe, Johannes Ittens og andre Bauhaus-lærere.

Ann Linn Palm Hansen har bidraget med teksten ”Fra en maler” til den aktuelle udstillingspublikation Farvespil – Fynbomalernes palet på Faaborg Museum. Hun er uddannet designer fra Designskolen i Kolding og Design Academy Eindhoven. Hun er aktuel med soloudstillingen “FOR DET MESTE” på udstillingsstedet Munkeruphus, der slutter den 22. oktober.

Asger Schnack er forfatter og var indtil årsskiftet forlagsredaktør på Asger Schnacks Forlag. Hans eget forfatterskab består af digtsamlinger, essaysamlinger, børnebøger, romaner og biografier. Han har blandt andet redigeret talrige antologier og udvalg af dansk litteratur, bl.a. LyrikBiblioteket i 24 bind (1985-90) og LyrikBogen. Dansk lyrik fra 1680 til 1990 – med europæiske eksempler (1992).

 

Pris: 100 kr. / FMV 50 kr.

Klik her! for at købe billet.