Foredrag: ”Fresko, secco eller kaseinfarveteknik?” – Johannes Larsens vægmalerier fra en konservators perspektiv

Foredrag: ”Fresko, secco eller kaseinfarveteknik?” – Johannes Larsens vægmalerier fra en konservators perspektiv

05/9-2023
kl.16-18

Johanne Bornemann Mogensen, konservator ved Nationalmuseet og bidragsyder til publikationen til den aktuelle særudstilling: Farvespil – Fynbomalernes palet gæster museet med foredraget: ”Fresko, secco eller kaseinfarveteknik?” – Johannes Larsens vægmalerier fra en konservators perspektiv. 

I sit foredrag fortæller hun om maleren Johannes Larsens vægmalerier. I 1915 udførte Johannes Larsen en omfattende rumudsmykning med vægmalerier til Faaborg Museum og året efter til sin egen spisestue i kunstnerhjemmet Møllebakken i Kerteminde. I sit arbejde med vægmalerierne eksperimenterede Johannes Larsen med teknik og materialer bl.a. inspireret af den italienske tradition for fresko. Hør om de forskellige teknikker og farvepigmenter som Johannes Larsen anvendte og om de udfordringer, der siden er opstået med bevaringen af malerierne set fra et maleteknisk og en konservators perspektiv. I foredraget vil Johannes Bornemann Mogensen trække tråde til andre samtidige vægmalerier.

Johanne Bornemann Mogensen arbejder som konservator med speciale i den malede arkitekturarv og er forfatter til en række artikler og bøger heriblandt bogen Malet – Maling, farver og teknik i 1900-tallets arkitektur om udviklingen i det danske bygningsmaleri i perioden 1900-2000.

Pris: 125 kr. inkl. entré til den aktuelle særudstilling / 50 kr. for medlemmer af Faaborg Museums Venner (husk gyldigt medlemskort ved billetfremvisning på dagen).

Der er mulighed for at købe drikkevarer i pausen.

Køb billet her!