UDSOLGT: Arkitekturens Dag. Spor 2: Fra konserves til kultur

UDSOLGT: Arkitekturens Dag. Spor 2: Fra konserves til kultur

01/10-2023
kl. 13-17

Dette event finder sted i anledning af Arkitekturens Dag: Faaborg – Fra konserves til kultur

Borgere og gæster færdes til hverdag og på ferier i Faaborg by; sædvanligvis er det gæsterne udefra, som tænker mest over de mange ældre huse, som i høj grad bidrager til byens charme. Og Faaborg by ER usædvanligt rig på smukke, interessante, gamle og fredede bygninger – Klokketårnet, Helligåndskirken, bindingsværksgårdene og Faaborg Museum, men byen er også i gang med en større transformation af funktionstømte industribygninger, havneudvikling og ny arkitektur, som bl.a. Havnebadet og Busholdepladsen vidner om.

Dagens arrangement, som er rettet mod borgere i alle aldre og evt. interesserede udefra, vil sætte fokus på en lille del af byens rige arkitekturarv i både stort og småt samt vise pejlemærker ind i fremtidens byudvikling.

 

Dagens program:

Kl. 13.00 – Byvandring i historisk bykerne

Ved museumsinspektør Eva Frellesvig.

Mødested: Konservesgården.

Herfra guidet byvandring til Fynbomalerens Peter Hansens Atelier.

 

Kl. 14.00 – Orientering om Peter Hansens Atelier – historie og fremtid

Et velbevaret originalt kulturmiljø ved museumsdirektør Anne Højer Petersen og arkitekt Martin Jonø – C&W Arkitekter A/S.

Sted: Peter Hansens Atelier, Lagonis Minde 7, Faaborg.

 

Kl. 14.45 – 17.00 – Præsentation af fremtidige planer for købstadens udvikling samt efterfølgende samtalesalon for deltagere og medvirkende

Let forplejning tilbydes.

Ved afdelingsleder for By- og Egnsudvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune, Mai-Britt Helle Jensen og Bar´kitektur netværket (arkitekt Thorbjørn Henriksson, arkitekt Hanne Raunsmed og arkitekt Elin Hirsch).

Sted: Tulipbygningen på havnen i Faaborg.

Mødested: Konservesgården (turen slutter i Tulipbygningen på havnen). Der uddeles program for dagen ved turens start.

Praktik: Det meste af dagen foregår gående udendørs eller i kølige omgivelser. Husk derfor varmt tøj (evt. regntøj/paraply) samt gode travesko.

Målgruppe: Voksne. Bemærk, at der er en del færdsel på ujævne underlag, trapper og smalle adgangsforhold. Turen egner sig derfor desværre ikke til dårligt gående.

Pris: Deltagelse i turen er gratis, men der er begrænset deltagerantal efter ”først-til-mølle”-princippet, og turen kræver derfor tilmelding på www.faabaar.dk under arrangementet. eller klik her!

Arrangementet er udsolgt.