Harald Giersing – Modernismens fortællinger

Harald Giersing – Modernismens fortællinger

25/6-2022

25/9-2021

Randers Kunstmuseum, Faaborg Museum og Sorø Kunstmuseum er i 2022 gået sammen om et stort anlagt udstillings- og forskningsprojekt, hvor blikket vendes mod én af de mest centrale modernistiske skikkelser i dansk kunsthistorie – Harald Giersing.

Udstillingen kan ses på Faaborg Museum fra den 25. juni 2022.

 

Harald Giersings (1881-1927) liv og kunstneriske karriere var gjort af det stof, som rigtig gode fortællinger skabes af. I særudstillingen Harald Giersing og modernismens fortællinger     præsenteres det største samlede udvalg af Giersings værker herhjemme de seneste 25 år.

Udstillingen præsenterer Giersings imponerende kunstneriske spændvidde; fra impressionistiske portrætter til værkgrupper af kraftfulde farvekompositioner, der med karakteristiske ekspressive penselstrøg sætter scenen for gengivelsen af en motivverden hentet fra omkring århundredeskiftet. I et væld af værker omgives vi af atletiske kroppe fra teatrets scene, frodige landskaber med spor af industrialiseringen, energiske sportsudøvere, ansigtsløse portrætter, eftertænksomme kirkegårde og eksistentielle selvportrætter af en kunstner, der befandt sig i centrum af det hele.

Udstillingen er forskningsbaseret og skabt i samarbejde med Randers Kunstmuseum og Sorø Kunstmuseum. Udstillingen åbner på Randers Kunstmuseum den 5. marts 2022 og vises her indtil den 6. juni, hvorefter den rejser videre til Faaborg Museum og afslutningsvist Sorø Kunstmusem.

Den ledsagende publikation udgives af Randers Kunstmuseums Forlag i forbindelse med udstillingsåbning på Randers Kunstmuseum den 5. marts 2022.