SKILDPADDE-ARKIVET

SKILDPADDE-ARKIVET

08/11-2014

01/3-2015

8. november 2014 – 1. marts 2015

 

Pernille Kløvedal Helweg

Pernille Kløvedal Helwegs udstilling SKILDPADDE-ARKIVET er en helt ny udstilling skabt til Faaborg Museum.

Gennem værker i forskellige grafiske teknikker, skulptur og videokunst bliver vi konfronteret med skildpaddemotivets historiske, religiøse og kunstneriske aspekter på en spektakulær, humoristisk og underfundig måde.

Udstillingen SKILDPADDE-ARKIVET er skabt særligt til museets rum og i samspil med samlingerne. Pernille Kløvedal Helweg tager afsæt i museumsbygningens arkitektur, der er udformet som et klassisk tempel. Udstillingen går også i dialog med museets kunstsamling, der især omhandler fynboernes skildringer af naturen og af dyr og fugle. Men udstillingen rækker også langt ud over museet, eftersom den ud over kunst og arkitektur involverer en række aspekter: arkæologi, religion, litteratur og zoologi, der har vidtrækkende historiske perspektiver. Resultatet er en udstilling, der taler både til sanserne og til intellektet, og i særlig grad appellerer til beskuerens visdom og humor.

Værkerne til SKILDPADDE-ARKIVET føjer sig til Pernille Kløvedal Helwegs tidligere arbejde med feltgrafik og dyrestudier. De er blevet til i forbindelse med et ophold på Statens Værksteder for Kunst i 2013 og 2014. Dertil kommer en kunstvideo om den romerske skildpaddefontæne, Fontana delle Tartarughe, udarbejdet på baggrund af et stipendieophold i maj 2014 på Det Danske Institut i Rom.

Om kunstneren

Pernille Kløvedal Helweg (f. 1946) har været aktiv på den danske kulturscene siden 1970’erne.
www.pernillekloevedalhelweg.dk/

 

Katalog

I forbindelse med udstillingen er der udgivet et rigt illustreret katalog med bidrag af følgende forfattere: Mag.art. kunstkritiker Lisbeth Bonde: ” En fæstning på fire ben”, forfatter Ib Michael: ”Et møde”, forhenværende direktør for Københavns Zoo Bent Jørgensen: ”Et langt og sindigt liv” og ph.d. i litteratur Mikkel Bruun Zangenberg: ”Litteraturtemplets skildpadder à la Helweg”.

SKILDPADDE-ARKIVET visespå Rønnebæksholm i perioden 30. marts 2015 – 31. maj 2015.

 

TILVÆRELSENS INDERSTE SKILDPADDE.

Ringe Bibliotek viser i perioden 8. november 2014 – 1. marts 2015 en udstilling med de grafiske værker (kobbertryk) til den anmelderroste bog TILVÆRELSENS INDERSTE SKILDPADDE fra 2001. https://fmbib.dk/arrangementer/billedkunstner-pernille-kloevedal-helweg-tilvaerelsens-inderste-skildpadde

Udstillingerne og kataloget er støttet af Den Faberske Fond, Det Danske Institut i Rom, Grosserer L.F. Foghts Fond og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat.