Ulrik Møller – Happy Together

Ulrik Møller – Happy Together

18/6-2021

19/9-2021

Den danske landskabsmaler Ulrik Møller (f. 1962) har for længst bekræftet sin position indenfor samtidskunsten, og det er ikke uden grund, at han er blevet sammenlignet med store forgængere som Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring med det diffuse udtryk, begrænsede farveskala og gennemarbejdede kompositioner i hans værker.

Ved første øjekast og på afstand ligner malerierne næsten fotografier, men når man kommer tættere på, afslører de minutiøse og vibrerende penselstrøg en anden virkelighed, og kunstnerens maleriske verden udfolder sig i mennesketomme landskaber efter landskaber, hvor tiden synes at stå stille – eller gør den?

I hans værker er intet overladt til tilfældighederne, og ofte fjernes forstyrrende elementer til fordel for maleriets samlede udtryk. Hans værker inviterer beskueren ”indenfor” i motivet, de sætter tanker i gang og fylder vores sind med længsel og forundring, vemod og melankoli og indbyder til en slags dobbelthed med fravær og nærvær, ro og uro.

Ulrik Møller er bosat i Berlin, og det er en stor kontrast til hans stemningsfyldte landskaber, hvor han kommer “hjem“. Hjem til Vester Aaby, hvor han er født og opvokset, hjem til den sydfynske natur. Over halvfems procent af hans værker har motiver herfra, og de viser hans store samhørighed med den velkendte natur.

Udstillingen Happy Together er blevet til i samarbejde med Ribe Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum og kunstneren selv. I udstillingen indgår en række helt nye værker, som kunstneren har malet netop til udstillingen på Faaborg Museum.

Udstillingen ledsages af en rigt illustreret publikation.