Forfatterne & Fynboerne

Årets første særudstilling på Faaborg Museum i 2022, Forfatterne & Fynboerne, inviterer museets gæster indenfor til et spændende møde mellem billedkunst og litteratur. Fynbomalerne havde tætte relationer til flere af samtidens kendte forfattere, og i 1910, da Faaborg Museum åbnede, var flere af dem til stede, og de er gengivet på Peter Hansens store indvielsesbillede. I udstillingen er der fokus på dialogen mellem tekst og billeder, og det udfoldes bl.a. gennem illustrationer, fællesskaber i motiver og i personlige brevvekslinger mellem forfattervennerne, og der er rigtig meget at gå på opdagelse i. Udstillingen rummer både en lang række kendte – og mindre kendte – kunstværker inden for både billedkunst og litteratur, blandt andet Johannes Larsens charmerende illustrationer til H.C. Andersens ”Den grimme ælling” og Fritz Sybergs detaljerede tuschtegninger til Henrik Pontoppidans roman ”Vildt”. Læs pressemeddelelse her!