Bøger

I museumsbutikken kan du købe bøger, plakater, postkort og gaver som f.eks. dækkeservietter og tørklæder. Inden dit besøg på museet kan du lade dig inspirere her på siden.

Udfyld bestillingsformularen her, hvis du bliver fristet i vores butik og ikke lige skal besøge museet. Vi sender gerne vores varer pr. efterkrav.

FORVANDLINGER – moderne myter i dansk kunst 1900-1950

Efter 1. Verdenskrig søgte kunstnerne tilbage i historien efter ny inspiration i de klassiske stilarter. ”Forvandlinger” viser eksempler på fortolkninger af den klassiske kunst med motiver af blandt andre Gerhard Henning, Kai Nielsen, William Scharff, Vilhelm Lundstrøm m.fl. Forskningsbaseret bog med bidrag af Gertrud Hvidberg-Hansen, Gertrud Oelsner og Rasmus Kjærboe.

104 sider
Bestillingsnr. FM 1
Kr. 98,00 incl. moms

I SKØN FORENING – Faaborg Museum 1915

”I skøn forening” er den første forskningsbaserede publikation om Carl Petersen og Faaborg Museum. Gennem bidrag fra 11 forfattere tages læseren med på en smuk og rigt illustreret, oplysende vandring gennem det berømte hus og dets historie.

Nye fotografier af den internationalt anerkendte fransk-schweiziske arkitekturfotograf Hélène Binet viser Faaborg Museums markante arkitektur. Udgivet I samarbejde med Strandberg Publishing.

304 sider
Bestillingsnr. FM 2
Kr. 349,00 incl. moms

BRING NATUREN IND! SAMTIDSKUNST 100 ÅR EFTER FYNBOERNE

I anledning af 100 året for indvielsen af Faaborg Museums bygning, har 10 danske kunstnere bidraget med værker, der går i dialog med museets samling under samme tag som Fynbomalerne. Kunstnergruppen A Kassen, Camilla Berner, Kaspar Bonnen, Karin Lorentzen, Søren Lose, Søren Martinsen, Ulrik Møller, Allan Otte, Randi og Katrine og Svend-Allan Sørensen har alle taget udfordringen op.

78 sider
Bestillingsnr. FM 3
Kr. 50,00 incl. moms

SKILDPADDE-ARKIVET – Pernille Kløvedal Helweg

Katalog med tekster af Lisbeth Bonde, Ib Michael og Bent Jørgensen i forbindelse med udstillingen ”Skildpadde-arkivet”. Gennem tekster og gengivelser af værker i forskellige grafiske teknikker, skulptur og videokunst bliver vi konfronteret med skildpaddemotivets historiske, religiøse og kunstneriske aspekter på en spektakulær, humoristisk og underfundig måde.

112 sider
Bestillingsnr. FM 4
Kr. 45,00 incl. moms

ULRIK MØLLER – The moon, kids, birds & aeroplanes

Ulrik Møller er intet mindre end et af tidens mest interessante bud på landskabsmaleriet i nutidig dansk samtidskunst. Til udstillingen ”The moon, kids, birds & aeroplanes” udgives publikationen med tekst af museumsinspektør Majbritt Løland samt filminstruktør Lone Scherfig, der har bidraget med et essay om Ulrik Møllers film til bogudgivelsen. Tekst: dansk og engelsk

80 sider, rigt illustreret
Bestillingsnr. FM 8

Kr. 75,00 incl. moms

ANNE HAVGAARD – 105 Faaborgportrætter

Anne Havgaard åbnede sit fotoatelier i Faaborg 1961 og er stadig aktiv som fotograf. Gennem de mange år har Anne Havgaard fotograferet i tusindvis af faaborgensiske borgere og deres børn. Når arbejdsdagen var til ende, tog Anne kameraet om halsen, og turen gik omkring i byen – på torvet eller havnen. Det er der kommet endnu tusinder fotografier af – portrætter og landskaber – altid med mennesker. Anne elsker mennesker.

128 sider
Bestillingsnr. FM 11
Kr. 98,00 incl. moms

FRITZ SYBERG – 1862 – 1939

I anledning af Fritz Sybergs 150 år genudgives Faaborg Museums bog om kunstneren med hovedartikel af kunsthistorikeren Vera Rasmussen fra 1992 og maleren Sven Havsteen-Mikkelsens erindringer om tiden hos Fritz Syberg. Det er beskrivelser, der stadig står stærkt, giver indsigt og efterlader indtryk af Fritz Sybergs betydning for dansk billedkunst.

108 sider
Bestillingsnr. FM 12
Kr. 148,00 incl. moms

MALEREN NIELS HANSEN- 1880 – 1946

Niels Hansens inspiration var uortodoks. Han kendte sin kunsthistorie, sine klassikere og tidens strømninger. Men han gik sin egen vej. Niels Hansen skiftevis tilsluttede sig og forlod tidens kunstnersammenslutninger uden at ville engagere sig i den løbende kunstdebat eller kunstpolitik. Han stolede på sit unikke talent. Kunstnerisk spændte han fra det brillante til det rutinemæssigt uinspirerede. Personligt fra det mest fordomsfri, indtagende og charmerende til det groft hensynsløse, siger journalist Jan Horskjær, der har skrevet bogen ”Niels Hansen 1880 – 1946”.

188 sider
Bestillingsnr. FM 13
Kr. 50,00 incl. moms

FAABORG MUSEUM 100 AAR – Et enestående monument

Historien om grundlæggelsen af Faaborg Museum: Faaborgs Matador af museumsinspektør Eva Frellesvig, Øhavsmuseet.

Den glade giver af museumsdirektør Susanne Truelsen, Faaborg Museum

Indvielsesbilledet af museumsinspektør Tina Anette Madsen, Faaborg Museum

Den første tid – indkøb og ophængning af museumsinspektør Alice Christiansen, Faaborg Museum

120 sider
Bestillingsnr. FM 15
Kr. 98,00 incl. moms

FEJDEN OM YMERBRØNDEN

Fejden om Ymerbrønden. Billedhuggeren Kai Nielsens Ymerbrønd i Faaborg – optakten, modtagelsen og kunstfejden, 1913. Af Flemming Brandrup. 145 sider

145 sider
Bestillingsnr. FM 16
Kr. 50,00 incl. moms

NATUREN ER INTET. BILLEDET AF DEN ALT – Christine Swane & Harald Giersing

Natur er, når vi taler om kunst, alt hvad omverdenen frembyder af synligt – et landskab, et menneske, ting i en opstilling. Modernismen, der fulgte naturalismen, var med til at skabe en ny måde at se på, hvor kunstneren splittede motivet op og omstrukturerede frem for blot at kopiere. Forskellige kunstretninger blev afprøvet og malerne forsøgte selv at bidrage med noget nyt. Christine Swane og Harald Giersing arbejdede med det formelle formsprog i maleriet og studerede den betydningsfulde franske kunstner Henri Matisse i samleren Tetzen-Lunds kunstsamling fra 1920-24.

72 sider
Bestillingsnr. FM 17
Kr. 98,00 incl. moms

BIRGITTE THORLACIUS – Grafiske værker

Grafiker Birgitte Thorlacius fortæller, inspireret af udstillingen i Faaborg Museum, om vejen til motivet og kunsten, rejserne og om arbejdet med de grafiske tryk og tegninger.

48 sider
Bestillingsnr. FM 18
Kr. 30,00 incl. moms

MALEREN KARL SCHOU

Bogen handler om den danske kunstner Karl Schou (1870-1938), der var uhyre produktiv.

Den indeholder en række artikler, som belyser hans livsværk fra tiden på Zahrtmanns skole til hans død i 1938. Artiklerne giver et indblik i Karl Schous liv og kunstneriske univers, hans motiver og farver, hans karakteristiske udtryk og konsekvente farvesyn.

72 sider
Bestillingsnr. FM 19
Kr. 50,00 incl. moms

NIELS FRITHIOF TRUELSEN

Bog udgivet i anledning af arkitekten Niels Frithiof Truelsens 70 år.

Bogen er en “rejse” med fotografier fra kunstmuseerne i Faaborg, Silkeborg, Gudhjem, Tønder og Torshavn og de kulturhistoriske museer i Ribe, Silkeborg og Tønder og m.m., samt restaureringerne af Hvidkilde, Hverringe og Rosendal godser. Tekst af journalist og museumsdirektør Ulla Strømberg, Teatermuseet og museumsdirektør Troels Andersen, Silkeborg Kunstmuseum.

116 sider
Bestillingsnr. FM 20
Kr. 50,00 incl. moms

KUNSTNERKOLONIERNES DANMARK

Skagensmalerne, Fynbomalerne, Bornholmermalerne og Odsherredmalerne har etableret sig i publikums bevidsthed som individuelle kunstnerkolonier. I hver af dem har malerne originalt og nyskabende tolket stedets ånd i værker, som umisteligt har indskrevet sig i Danmarkshistorien. Tilsammen beretter de fire kolonier på vidt forskellig måde om inspirationen fra naturen og den koloristiske tradition i dansk maleri gennem 100 år.

160 sider
Bestillingsnr.
DANSK – FM 21D
ENGELSK – FM 21 GB
TYSKFM 21 DE
Kr. 148,00 incl. moms

KATALOG 1910 – 2006

Nyt katalog med biografier om alle museets kunstnere og værkfortegnelse.

Historien om museets oprettelse og indvielse i 1910, om arkitekten Carl Petersens karakterisktiske museumsbygning fra 1915, om arkitekten Knud V. Engelhardts design af logo, om Carl Petersen og Kaare Klints møbler og inventar etc.

88 sider
Bestillingsnr. FM 22
Kr. 118,00 incl. moms

FAABORG MUSEUM – Møbler og inventar

Bogen om arkitekterne Carl Petersen og Kaare Klints originale møbler og inventar til Faaborg Museum fra 1914. Møbler og inventar blev restaureret i løbet af 2005-06 af møbelsnedker Nils-Ole Zib, der beskriver arbejdet med bl.a. de berømte Faaborgstole.

Restaureringen er udført med økonomisk støtte fra Realdania og Kulturarsstyrelsen.

32 sider
Bestillingsnr. FM 23
Kr. 50,00 incl. moms

REJSEN TIL PISA

Indtryk fra Anna og Fritz Sybergs ophold i Pisa 1910-13. Takket være en righoldig korrespondance kan deres dagligdag ved staffeliet, ture uden for Pisa, sommerophold i Marina di Pisa rekonstrueres og genopleves gennem deres fotografier og akvareller.

72 sider
Bestillingsnr. FM 24
Kr. 98,00 incl. moms

FYNBOMALERNE OG H.C. ANDERSEN

Faaborg Museum : Fritz Sybergs illustrationer til Historien om en Moder

Johannes Larsen Museet : Fritz Syberg og Johannes Larsens illustrationer til ”Den grimme Ælling”

128 sider
Bestillingsnr.
DANSK – FM 25 DK
ENGELSK – FM 25 GB

Kr. 78,00 incl. moms

KARIN BIRGITTE LUND – NATURE MORTE

Tegneren Karin Birgitte Lunds forunderlige iagttagelser – nærbilleder af dyr, frugter og den menneskelige færden

24 sider
Bestillingsnr. FM 26
Kr. 30,00 incl. moms

I MALERIETS UDKANT – Albert Gottschallk (1866-1906)

Bog om maleren Albert Gottschalk udgivet I forbindelse med udstilling på Storstrøms Kunstmuseum og Faaborg Museum. Gottschalk kom i lære hos Krøyer, som blev en stor inspirationskilde for ham. Derudover fik han et personligt venskab med Johannes Larsen, Peter Hansen og af de andre fynske malere, som var skyld i, at Gottschalk blev medlem af kunstnersammenslutningen Den Frie i 1900.

144 sider
Bestillingsnr. FM 27
Kr. 50,00 incl. moms

BLOMSTER og BIER – Inge Lise Westman og Ole Hertz

Om kunst og natur – og billeder af natur. Og om biernes betydning for naturen. I en sjælden grad er der opstået en musisk dialog mellem kunstneren og naturvidenskabsmanden, mellem Inge Lise Westman og Ole Hertz, der i deres fælles liv har beskrevet denne sammenhæng i uforglemmelige billeder.

20 sider
Bestillingsnr. FM 28
Kr. 30,00 incl. moms

GRAFIKEREN BERTA MOLTKE

Udstillingskatalog fra grafikeren Berta Moltkes udstilling efteråret 2001 i Faaborg Museum.

20 Sider
Bestillingsnr. FM 30
Kr. 30,00 incl. moms

SYS HINDSBO

Udstillingskatalog med tekster af Poul Erik Tøjner, m. fl. Udstilling Faaborg Museum 14. oktober – 31. december 2000 med Sys Hindsbo og Jens Birkholm. 16 sider, ill.

16 sider
Bestillingsnr. FM 31
Kr. 30,00 incl. moms

ANNA SYBERG

Forfatteren og kunsthistorikeren Lise Funder skriver om Anna Syberg på baggrund af korrespondance mellem ægteparret Fritz og Anna Syberg. Grafikeren Sys Hindsbo skriver om sit syn på Anna Sybergs kunst.

92 sider
Bestillingsnr. FM 32
Kr. 148,00 incl. moms

JOHANNES LARSEN – Indtryk fra Malerens Liv

Bog om maleren Johannes Larsen af Vera Rasmussen: Johannes Larsens Malerier, John Olsen: Mødet med maleren, Grethe Zahle: Alhed og Susanne Thestrup Truelsen: Johannes Larsen Biografi

111 sider
Bestillingsnr. FM 33
Kr. 125,00 incl. moms

PETER HANSEN – Hans Liv og Arbejde

Udvidet og revideret bog om maleren Peter Hansen skrevet af kunsthistorikeren og forfatteren Grethe Zahle.

191 sider
Bestillingsnr. FM 34
Kr. 150,00 incl. moms

BYEN OG BRØNDEN

Afsnit af Ymerbrøndens historie i Faaborg 1913 – 1938

En fortælling om Kai Nielsens Ymerbrønd på Faaborg Torv. En bog som fortæller om den spændende og begivenhedsrige tilværelse, som Ymerbrønden har gennemlevet de sidste 75 år.

Redaktion ved Susanne Thestrup Andersen. 44 sider, ill.

44 sider
Bestillingsnr. FM 35
Kr. 30,00 incl. moms

JENS BIRKHOLM – Landskaber

Katalog med tekst af Susanne Thestrup Truelsen om Jens Birkholm og de fynske malere.

23 sider
Bestillingsnr. FM 36
Kr. 30,00 incl. moms

ADMIRALER ELSKER SUKKERPÆRER

Forfatteren Karen Syberg – fortæller måned for måned om havens dyr og planter, om at iagttage og udfolde havens liv, at lære af det, der gror.

82 sider
Bestillingsnr. FM 41
Kr. 30,00 incl. moms

NY KERAMIK I DIALOG MED J.F. WILLUMSEN

Bogen sætter fokus på kunstnerkeramikken som fænomen, og dens konstante fornyelse af kunsten, brugskunsten og keramikken som materiale. 
Fem samtidskunstnere er gået i dialog med J. F. Willumsen og den kunstnerkeramiske arv. De fem billedkunstnere, Toni Larsen, Tine Hecht-Pedersen, Knud Odde, Jens Bohr og Annette Brix, hvis nye keramiske værker vises på udstillingen, anerkender J. F. Willumsens radikale fornyelse af keramikken i 1890’erne

63 sider
Bestillingsnr. FM 44
Kr. 50,00 Kr. incl. moms

P. ROSTRUP BØYESEN

Biografi om maleren Peter Rostrup Bøyesen blev uddannet på bl.a. Zahrtmanns Skole i 1901-04. Peter Rostrup Bøyesen var en af de stille fornyere i dansk kunst. Han markerede sig tidligt med en videreførelse af den linje i dansk landskabsmaleri.

59 sider
Bestillingsnr. FM 45
Kr. 30,00 incl. moms

MESTER – Peter Syrak Hansen

Dekorationsmaleren Peter Syrak Hansen fik stor betydning for den nye generation af fynske malere, idet Hansen ansatte malerlærlinge, som f.eks. Fritz Syberg som hjælpere om sommeren. Hansens hjem var et kulturelt centrum for kunstnergruppen Fynboerne, Fritz Syberg, Johannes Larsen, Peter Hansen, Jens Birkholm, Søren Lund, Karl Schou med flere.

87 sider
Bestillingsnr. FM 46
Kr. 50,00 incl. moms

SKULPTUREL FORM – Poul Havgaard

Katalog om smykkekunstneren Poul Havgaard, der bade har arbejdet som designer for, Röhrstrand Keramik, Sverige, designer Pierre Cardin – Paris og designer Lapponia Jewelry – Helsinki. Povl Havgaard har haft værksted siden1960 i Bøjestræde, Faaborg.

59 sider
Bestillingsnr. FM 47
Kr. 30,00 incl. moms

SYBERG – Fra akvarel til keramik

Fortællingen om Syberg-keramikken starter, da Hans Syberg og Grete Jensen fandt sammen om keramikken. Det blev historier om det blomsterdekorerede fajance i fine farver og former, som blev produceret på værkstedet i Valby. Syberg-keramikken er i dag ude af produktion, men  er blevet et betydeligt samlerobjekt for både museer og private.

Faaborg Museum har i samarbejde med Johannes Larsen Museet samarbejde genudgivet denne fine bog om Syberg-keramikken, som oprindeligt udkom i anledning af en udstilling af samme titel på Faaborg Museum og Sophienholm i 2003.

59 sider
Bestillingsnr. FM 48
Kr. 78,00 incl. moms

ULRIK MØLLER – Landskaber

Den danske maler Ulrik Møllers (f. 1962) værker er som fata morganaer – de ligner landskabsmalerier fra det nittende århundrede, men er skabt i det 21. århundrede. Deres tilsyneladende naturalisme spiller øjet et puds, der først afsløres, når man nærmer sig hans lærreder. 


Ulrik Møller tager arven fra kunsthistoriens landskabsmaleri op og ser på den med en nutidig optik, der nok er smuk, men ikke idyllisk. Ulrik Møller forherliger ikke det danske landskab, på trods af, at mange af hans malerier også rummer en stor skønhed.

61 sider
Bestillingsnr. FM 49
Kr. 45,00 incl. moms

ULRIK MØLLER – Paintings

Den danske maler Ulrik Møllers (f. 1962) værker er som fata morganaer – de ligner landskabsmalerier fra det nittende århundrede, men er skabt i det 21. århundrede. Deres tilsyneladende naturalisme spiller øjet et puds, der først afsløres, når man nærmer sig hans lærreder. 


Ulrik Møller tager arven fra kunsthistoriens landskabsmaleri op og ser på den med en nutidig optik, der nok er smuk, men ikke idyllisk. Ulrik Møller forherliger ikke det danske landskab, på trods af, at mange af hans malerier også rummer en stor skønhed.

96 sider
Bestillingsnr. FM 50
Kr. 75,00 incl. moms