Den kulturelle rygsæk

Den kulturelle rygsæk

Den kulturelle rygsæk skal sikre, at elever i folkeskoler og friskoler i Faaborg-Midtfyn Kommune oplever inspirerende møder med kunst og kultur. I samarbejde med en lang række kulturaktører får børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog.

Den kulturelle rygsæk er skræddersyede undervisningsforløb i kunst og kultur til alle elever i folke- og friskoler i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Rygsækken indeholder unikke kulturoplevelser og indblik i kunstneriske processer samt masser af praktiske øvelser for eleverne indenfor de forskellige kunstneriske genrer.

Den Kulturelle Rygsæk i Faaborg-Midtfyn Kommune skaber sublime kulturmøder for folke- og friskoleelever i samarbejde med en lang række kulturaktører lokalt og nationalt.

Eleverne skal i forløbet: Billedkunst – Fynbomalerne:

• Få kendskab til de fynske malere og Faaborg Museum gennem et indledende forløb med egen lærer, hvor de introduceres til de fynske malere og malerier.
• Deltage i en billedkunstdag på Faaborg Museum og Faaborg Børnebilledskole, hvor museumsformidler og kunstner/billedskolelærer underviser og eleverne arbejder med at skitsere og male et udvalgt fynbomaleri.
• Skabe et billede, hvor de fortolker og formidler en hverdagsbegiven-
hed fra deres eget liv gennem billedkunsten – i et opfølgningsforløb med klassens egen lærer.
Derudover skal lærerne:
• Deltage i en workshop, hvor de introduceres til det samlede billedkunstforløb og til Faaborg Museum og Faaborg Børnebilledskole.

Læs mere

”Det er noget ganske særligt at gå i skole i Faaborg-Midtfyn. For hvert år fordyber vores skoleelever sig i forskellige kunstarter. Den kulturelle rygsæk dyrker nysgerrigheden, det vilde og det anderledes. Det, der inspirerer, forandrer og gør os klogere på os selv og verden. Forløbene i Den kulturelle rygsæk er udviklet i et tæt samarbejde mellem lærere og kulturaktører for at sikre, at det bedste fra begge verdener mødes og gror i undervisningen. Eleverne prøver kræfter med alt fra teater, sang og opera til billedkunst, moderne dans og designprocesser. I alt 11 forskellige undervisningsforløb, der består af flere delelementer, indgår i Den kulturelle rygsæk.”

Læs mere her: Den kulturelle rygsæk (fmk.dk)

Animationsfilm:
Animation af Nana Torp og Pernille Flyvholm
Illustrationer af Oliver Streich
Tekst af Carlos Demsitz og Den kulturelle rygsæk
Musikproduktion og arrangement af Milad Genius, Silje Kronow og Carlos Demsitz.