Arkitekturens Dag

Arkitekturens Dag

02/10-2017
Kl. 10-16

Kend dit kunstmuseum!

Faaborg Museum er en arkitektonisk perle og en total oplevelse, hvor alle aspekter af bygningen – farver, stoflighed, lysvirkninger og størrelsesforhold spiller en væsentlig rolle.

Kom gratis inden for!

Er du nysgerrig på at vide mere om museets arkitekturhistorie og tilblivelse og i at få en oplevelse for alle sanser, byder museet i anledningen af Arkitekturens Dag 2017  indenfor og holder ekstraordinært åbent med gratis entré for alle, og museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen fortæller meget mere om museet kl. 14.00.

Matematisk og arkitektonisk skattejagt

Derudover er der mulighed for at stifte bekendtskab med app’en Pythagoras Nøgle som er udviklet til og på Faaborg Museum som en del af et matematisk forløb til 5.-6. klasser, men andre aldersgrupper kan også drage udnytte af den.

Pythagoras Nøgle er en matematisk og arkitektonisk skattejagt, der giver indsigt i sammenhængen mellem arkitektur og matematik. Gennem matematiske opgaver undersøges komposition, sigtelinjer, størrelsesforhold, design, farver og andre grundbegreber i arkitekturen.

App’ en kan downloades i App Store og Google Play. Ved forudgående henvendelse til museet er der mulighed for at låne en tablet og tegne samt måleredskaber.

 

Museets butik tilbyder 10% rabat på alle bøger, spændende tegneark og masser af forskellige postkort af arkitekturen og museet fotograferet af den verdenskendte arkitekturfotograf Hélène Binet til kun 10 kr. stk.

 

En bygning for alle sanser

Faaborg Museum blev tegnet af arkitekten Carl Petersen og indviet i 1915 og bygningen er hans mest berømte bygning. Faktisk så berømt at museet er blevet kaldt intet mindre end den anden danske nyklassicismes genfødsel og anses som et hovedværk i det 20. århundredes arkitekturhistorie, som hvert år tiltrækker blandt andet fagfolk og arkitektstuderende fra hele verden.
Ambitionerne for det nye museum var også fra starten meget høje, da Carl Petersen stilede efter at skabe Danmarks smukkeste museum næst efter Thorvaldsens Museum. Museet er stadig byens stolthed og med rette. Fra starten er bygningen tænkt ind til at føje Faaborg by med de rette proportioner og med sin smalle facade til at passe ind i bybilledet, og museet er bogstavligt talt – med sine teglsten og gulvmosaikker – bygget af den fynske muld. Et sammenspil mellem by, arkitektur og natur.

 

Carl Petersens filosofi var at man oplever rum gennem modsætninger, og at materialers stoflighed er afgørende i kunst og arkitektur. Og hvis man går en tur ned gennem museet må man sige det er lykkedes til fulde med de stærke farver på væggene, smalle passager, gulvmønstre og ornamentik med afsæt i japanismen, hvor kunsten synes at leve og ånde i arkitekturen og forener kunst, arkitektur og design som et værk. En sand oase, der skal mærkes på øje, øre og krop.