Johannes Larsen 150 år – Aflyst!

Johannes Larsen 150 år – Aflyst!

09/11-2017
Kl. 19

Faaborg Museum og Johannes Larsen Museet sætter i hele 2017 fokus på maleren Johannes Larsen for at markere 150-året for kunstnerens fødsel og de to foredrag præsenterer Larsen med afsæt i årets udstillinger.

 

Johannes Larsen 150 år på Møllebakken

Ved Mette Ladegaard Thøgersen, museumsinspektør, leder for Johannes Larsen Museet

Hør mere om Johannes Larsen op, der er højaktuel, ja nærmest moderne, når det handler om naturformidling og synet på ”det gode liv”. Foredraget sætter jubilarens kunstneriske livsprojekt i perspektiv, og inddrager Johannes Larsen Museets fire jubilæumsudstillinger, der alle tager afsæt i Møllebakken i Kerteminde, hvor Larsen boede og der i dag er museum: ”Haven ved Havet” (om Møllebakken som fristed), ”1917 – En ny tid” (om Møllebakken som mødested), ”Arven fra Larsen” (om familiens kunstneriske arv) og ”En vidunderlig verden” (om aktualiteten i Larsens verden i dag), som både hver for sig og tilsammen sætter jubilarens kunstneriske livsprojekt i perspektiv

 

Johannes Larsens japanisme på Faaborg Museum

Ved Gertrud Hvidberg-Hansen, museumsdirektør, Faaborg Museum

Johannes Larsen kom aldrig til Japan, men i sin kunst rejste han og fandt inspiration i japansk kunst og kultur. Udstillingen præsenterer japanske træsnit sammen med japansk inspirerede værker af Johannes Larsen. Museet fejrer jubilæet ved at præsentere japansk kunst sammen med Larsens malerier, træsnit mv. og stiller skarpt på den japanske kunsts indflydelse på Johannes Larsen, der fødtes i netop 1867, året hvor de diplomatiske forbindelser mellem Dannmark og Japan indledtes. Ud over at give indblik i den helt særlige japanske træsnitkulturs betydning blandt andet for Larsen, handler foredraget om de paradokser, som den fynske udgave af japanismen var del af.

Billetter: Folkeuniversitet i Odense 

Medlemmer af ”Faaborg Museums Venner” kan tilmelde sig som studerende ved at skrive “Faaborg Museums Venner” som uddannelsessted og udfylde med eget medlemsnummer under “årskortnummer”.