Foredrag, vin & snacks

Foredrag, vin & snacks

08/3-2022
kl. 16-18

Litteratur- og kulturprofessor Johannes Nørregaard Frandsen er kendt for at knytte bånd mellem forskning og folkelighed gennem sin levende formidling, og han har bidraget til at åbne litteraturen, kulturen, historien og sproget i over fire årtier, så alle kan forstå det.

Nu gæster han Faaborg Museum med et spændende foredrag om litteratur og billedkunst med udgangspunkt i museets særudstilling Forfatterne & Fynboerne.

 

De fynske malere og de jyske digtere trådte frem med et nyt syn på kunst, omgivelser og virkelighed i årene fra omkring 1900. Deres kunst har rødder i guldalderens og romantikernes kunst, men der samtidig var en ny, vital tro på livet, naturen og på de videnskabelige erkendelser i deres værker. Foredraget vil indkredse det fælles og det forskellige i det folkelige gennembruds digter- og malerkunst, men også pege på en arv fra H.C. Andersen.

 

Pris: 160 kr. (foredrag, vin/øl/vand, mini-sandwich og museumsbesøg)

For medlemmer af Faaborg Museums Venner: 90 kr.

Køb billet her!

 

Mod fremvisning af arrangementsbillet kan man gratis besøge museet og opleve særudstillingen Forfatterne & Fynboerne fra kl. 14 på foredragsdagen den 8. marts 2022.

 

Om Johannes Nørregaard Frandsen
Professor emeritus i litteratur- og kulturvidenskab ved SDU. Tidligere leder af H.C. Andersen Centret. Har senest udgivet bogen H.C. Andersen og rejsen (2022) og er på vej med en bog om Jeppe Aakjærs digtning. Modtager af Aakjærprisen.

Johannes Nørregaard Frandsen er leder af projektet Danske Digterruter.