UDSOLGT! Koncert med Helene Blum og Harald Haugaard

UDSOLGT! Koncert med Helene Blum og Harald Haugaard

06/6-2022
kl. 17-19

ARRANGEMENTET ER UDSOLGT!

Koncert og uropførelse af nyt musisk værk af sangerinde Helene Blum og violinist Harald Haugaard

En særlig oplevelse venter på Faaborg Museum 2. pinsedag, når sidste åbningsdag for den aktuelle særudstilling Forfatterne & Fynboerne afsluttes med manér, hvor udstillingen danner ramme for et møde med virtouse toner omgivet af Fynbomalernes værker.

Betaget og inspireret af udstillingens værker har sangeren Helene Blum og violinisten Harald Haugaard udvalgt sange og repertoire til en eftermiddag, der pendulerer mellem billedkunst, poesi og musik.

Komponisterne Carl Nielsen, Thorvald Aagaard og Oluf Ring dannede ligesom malerne Peter Hansen, Fritz Syberg og Johannes Larsen arbejds- og åndsfællesskab med digtere som Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær, Thøger Larsen og Johan Skjoldborg, hvilket bl.a. har resulteret i udødelige sange som “Jens Vejmand”, “Han kommer med sommer”, “Danmark nu blunder” og “Hvor smiler fager”. Helt eksklusivt har museet bestilt et nyt musikalsk værk af de to kunstnere, Helene Blum og Harald Haugaard, som uropføres ved arrangementet. Værket tager udgangspunkt i udstillingen samt tiden og ånden omkring de udstillede værker. Museumsinspektør Eva Frellesvig, Faaborg Museum, indleder koncerten med en introduktion til udstillingen.

Medvirkende:
Helene Blum: sang og violin
Harald Haugaard: violin
Kirstine Elise Pedersen: cello

Helene Blum og Harald Haugaard er begge herboende musikere, som i lighed med Fynbomalerne inspireres af egnens natur, liv og historie. Deres musik har et stort internationalt publikum, og de har turneret i Europa, Nordamerika og Asien med deres eget band og optrådt med en lang række orkestre, dirigenter og musikere. De har sammen etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den folkelige danske musiktradition, og de levendegør vores? kulturarv på allerhøjeste niveau. Med sig til dette arrangement har de cellisten Kirstine Elise Pedersen.

 

Dørene til arrangementet åbnes kl. 16.15, hvor der er mulighed for at se særudstillingen Forfatterne & Fynboerne forud for koncerten. Der vil ligeledes være mulighed for at se særudstillingen i pausen.

Indgang til arrangementet gennem museets sommerindgang ved Sundvængets p-plads.

Pris: 250 kr.
I billetprisen er der inkluderet koncert, særudstilling, kort introduktion til udstillingen før koncerten, et glas vin/vand og pindemadder.

For medlemmer af Faaborg Museums Venner: 200 kr. (kræver fremvisning af gyldigt medlemskort).