Kunstnerkolonien på Sydfyn

Kunstnerkolonien på Sydfyn

24/7-2022

11/9-2022

Seks samtidskunstnere fra flere generationer har med udgangspunkt i Faaborg Museum, Fynbomalerne samt byen og omegnen bearbejdet deres indtryk i en serie helt nye kunstværker, hvis tilblivelsesproces kan ses i den seneste version af DR2-programserien ”Kunstnerkolonien”. Faaborg Museums allerførste udstillingslokaler – i mæcenen Mads Rasmussens gamle lejlighed i Konservesgården – danner rammen om særudstillingen af de færdige kunstværker.

Udstillingen præsenterer helt nye værker af billedkunstnerne Adam Christensen, Bjørn Magnussen, Eske Kath, Gun Gordillo, Ida Kvetny og Lilibeth Cuenca Rasmussen. Udstillingen viser eksempler på mange forskellige slags kunstudtryk, der varierer fra maleri, foto, keramiske værker og lysskulpturer til mere performative værker fastholdt i såvel fysisk som digital form.

Værkerne er indbyrdes meget forskellige, og referencerne til Faaborg som sted, til de historiske Fynbomalere og til museet selv er underlagt samtidskunstnernes egen praksis, men de løber alligevel som en understrøm i værkerne. Naturen fylder meget i flere værker, både som motiv, stof og inspiration; det være sig lysets spejling i havet, brug af naturens eller historiens egne materialer – som siv og gammel sejldug – eller former, der er inspireret af Svanninge Bakker bølgende konturer. Museets historie og arkitektur går indirekte igen i andre værker; i stoffer, hvis farver og mønstre har referencer til museets Arkiv-rum eller i et landskabsmaleri, som vådt er lagt i æske med symbolsk reference til den historiske konservesfabrikation på stedet. Museets konkrete værker og kunstnere er også blevet inddraget – Kai Nielsens Ymerbrønden er helt konkret blevet afsættet for en ny kunstnerisk fortolkning, ligesom Fynbomaleren Christine Swane har fået nyt digitalt liv og mæle.

Udstillingen vises frem til 11. september 2022 og er tilblevet i samarbejde med Eddy Media og DR.