Peter Hansens atelier

Peter Hansens atelier

13/10-2019
Kl.13-15

Information ved museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen

Lagonis Minde 7 i Faaborg er en adresse, der udgør hjertet i fortællingen om kunstnerkredsen Fynboerne i perioden fra 1880’erne og starten af 1900-tallet.
Malerne Peter Hansen og Anna Syberg (født Hansen), der begge hører til kunstnerkolonien, havde deres barndomshjem i huset, der gik under navnet ”Mesterhuset”, og i 1916 indrettede Peter Hansen sit eget atelier i baghuset.

Nu har museet overtaget atelieret og holder åbent hus for alle interesserede. Se det smukke sted, hør museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen fortælle lidt om stedets historie og få smagsprøver af Peter Hansens liflige Søndagsbajer.

Fri entré.

Der vil være mulighed for at købe Peter Hansens Søndagsbajer og bøger, plakater, magneter m.m. fra museumsbutikken, som omhandler Peter Hansen og museet. Der kan betales med Mobilepay eller kontanter.

Det er gratis at besøge Peter Hansens atelier og der er ikke forhåndstilmelding.

Arrangementet finder sted i forbindelse med den aktuelle udstilling Faaborg i blodet – Kunstnerkoloni 1880-1928, der vises til den 27. oktober. https://www.faaborgmuseum.dk/exhibitions/faaborg-i-blodet-kunstnerkoloni-1928/

Se kort med rutevejledning her!