Temaaften med middag: Faaborg og kunstnerkolonierne 1880-1930

Temaaften med middag: Faaborg og kunstnerkolonierne 1880-1930

03/10-2019
Kl. 17-21

I slutningen af 1800-tallet opstod der en lang række kunstnerkolonier i hele Europa og Norden, hvor kunstnergrupper slog sig ned uden for de store byer for at dyrke kunsten, områdernes natur og mennesker, fællesskabet og livet selv. Kunstnerne Peter Hansen og Fritz og Anna Syberg var født i Faaborg og mødtes i 1880’erne i Mesterhuset i Faaborg, hvor Syrak Hansen havde sit værksted for håndværksmalere, og startede således Kunstnerkolonien i Faaborg.

Aftenen bringer os rundt i ind- og udland. Bl.a. til de samtidige europæiske kunstnerkolonier og til Skagensmalerne, der i modsætning til Fynboerne, var tilrejsende kunstnere, hvor kun Anna Ancher var født og opvokset her. Vi ser nærmere på, hvordan det afspejler sig i motiverne hvilken betydning, det har haft for byen.

Temaaftenen finder sted i anledning af udstillingen Faaborg i blodet – Kunstnerkoloni 1880-1928.

Pris: Standard 405 kr. / Studerende 265  kr.
Medlemmer af Faaborg Museums Venner kan tilmelde sig som studerende ved at skrive “Faaborg Museums Venner” som uddannelsessted og udfylde med eget medlemsnummer under “årskortnummer”.

Inkl. middag og entré til museet. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen
Menu: Italienske frikadeller – Minipizza med æble, blå ost og serrano (vegetarisk) – Kyllingeruller med salvie, parmaskinke og mozzarella – Caprese salat (vegetarisk) – Bruschetta med tomat og basilikum (vegetarisk)- Panzanella/italiensk brødsalat(vegetarisk).

OBS: Tilmeldingen lukker d. 23/9 af hensyn til køkkenet. Max 50 deltagere.

Program og tilmelding: Folkeuniversitet